Een werkdag wanneer het vakantie is.

Omdat het vakantie is, gaan we samen op stap naar Amsterdam. Ik heb met een planning duidelijk gemaakt hoe ons uitstapje gaat verlopen en dat er heel veel mensen in Amsterdam zijn.

Met de bus en met de trein reizen wij naar de grote stad. We brengen een bezoek aan het Anne Frank museum. Een bezoek aan dit museum is naar mijn mening voor een kind leerzaam en indrukwekkend. Het meest indrukwekkend vond jij dat de lengte van Anne en Margot met streepjes op de muur was geschreven. Je vond de meisjes wel groot.

Op straat zijn overal zoveel mensen, we banen ons een weg door de menigte, moeten lang wachten op onze happy meal en zoeken ons suf naar een plekje om dit op te eten. Overal pratende mensen en harde muziek, jij eet in stilte je menu. Wat doe je het onwijs goed met zoveel prikkels en nieuwe indrukken om je heen.

Ons geduld wordt helemaal op de proef gesteld wanneer we de rondvaartboot in willen gaan om het Light Festival te bewonderen. Ondanks mijn eigen strakke planning en reserveringen, heb ik nu geen invloed op de enorme lange wachtrij die we in moeten gaan. Ik kan alleen maar het goede voorbeeld geven en rust uitstralen en me vooral niet negatief uitspreken over de wachtrij. Ruim 3 kwartier later zitten we eindelijk in de boot. We zijn betoverd door de zenuwbanen uit de hersenen boven het water, ik vertel wat de zenuwbanen doen in de hersenen, een kort moment van ongeplande psycho-educatie.

De terugreis verloopt precies volgens planning, in de bus en trein praten we over wat we allemaal hebben gezien vandaag en wat we ervan vonden.

Dit herhaal je nog een keer als je thuis bent aangekomen en jouw mama rustig de tijd neemt om naar je te luisteren.

De dag sluiten we af wanneer ik je naar bed breng en we kletsen op jouw bed, onder je veilige koepeltunnel, 2 meter boven de grond. Ik vertel je nog een verhaaltje en klim uit jouw bed en wens je welterusten.

Wat is het fijn dat ik jouw begeleidster mag zijn, dat jij mij het vertrouwen geeft om je te mogen helpen en leren in jouw leven. Met een tevreden glimlach rijd ik naar huis, moe en voldaan van een werkdag.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • w-facebook
  • White Google+ Icon