Ode aan de taxichauffeuse

Wie mijn blogs leest, kan zich misschien wel herinneren dat een blog over taxivervoer voor kinderen van speciaal onderwijs een vervolg zou gaan krijgen. Op dit moment vind ik het een mooi moment om te schrijven over de geweldige inzet van het taxibedrijf, WDK aan mijn dochter (13).

“uw dochter kunt niet meer terug naar haar eigen klas en eigenlijk is er ook geen andere klas voor haar hier op school” zeiden de drie dames van school tegenover ons. “Morgen kan ze niet meer komen en na de vakantie ook niet meer” zei dame 1. “Misschien kan ze naar een andere locatie, maar dat moeten we nog regelen” zei dame 2.

Dan breekt dag 1 aan waarop ons kind een thuiszitter is, nou ja….. thuiszitter niet helemaal omdat ze met geoorloofd verzuim afgemeld is door school. Een thuiszitter zit ongeoorloofd thuis. Toch zit ze in de praktijk gewoon hartstikke thuis, en ligt ze thuis en hangt ze thuis en vooral verveelt ze zich thuis.

Hoe leggen we nu uit aan haar dat ze niet meer terug gaat naar haar eigen klas, we kunnen niet terug grijpen naar aanwijsbare redenen. Er werd ons namelijk 3 weken geleden tijdens een evaluatiegesprek nog gezegd door school dat het goed gaat met haar en dat het hun alles wat is meegevallen om haar op school te hebben.

Ik wijk nu niet verder uit naar wat het voor haar en de omgeving heeft betekend dat haar dit is overkomen, ik richt mijn aandacht tot het begrip van de taxichauffeuse en de goede communicatie met het taxibedrijf.

Ode aan de lieve mevrouw van de taxi,

Een ode is een lofdicht,

Al geschreven in de oudheid.

Ik bedank u voor uw vriendelijke gezicht,

Uw geduld en aandacht voor mijn kleine meid.

Elke schoolochtend stond de bus voor de deur,

Soms ging ze mee, maar vaker deed ze dat niet.

Wij kregen van jou nooit gemopper en gezeur,

Jij zag bij mijn meisje angst, boosheid en verdriet.

De taxichauffeuse geeft ons altijd begrip,

Rijdt ze niet mee dan rijdt je gewoon weer door.

En rijdt ze wel mee dan complimenteer je haar cool en hip,

Van mij krijg de taxichauffeuse grote complimenten hoor.

Ik waardeer de inzet van deze vrouw,

Ze begrijpt de ouders en het kind.

Een vrouw die ik en mijn meisje helemaal vertrouw,

Bedankt voor uw geduld en begrip, zelfs nu ik geen mogelijkheid tot onderwijs voor haar vindt.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • w-facebook
  • White Google+ Icon